top of page

za 19 nov

|

Amsterdam

Amstel Big Band in het TOLHUIS

Funk, Latin en Blues gecombineerd tot een dynamisch spektakel. De Amstel Big Band is een 18 koppig orkest dat zorgt voor spetterende jazz met latin, funk, folk en popinvloeden. Vurig blaaswerk, dat bij vlagen ook heel subtiel kleurend is, een stuwende ritmesectie, die zeer groovy speelt, met zang!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Amstel Big Band in het TOLHUIS
Amstel Big Band in het TOLHUIS

Tijd en locatie

19 nov 2022, 20:00

Amsterdam, Buiksloterweg 7, 1031 CC Amsterdam, Netherlands

Over het evenement

Groovy, van oriental tot boogaloo; de Amstel Big Band speelt aanstekelijk swingende, eigentijdse jazz. Zo brengt de Amstel Big Band een zaal in beweging. Of je nu wil dansen, meezingen of stil genieten van dit aansprekend repertoire, het kan allemaal.

De Amstel Big Band staat, sinds 2007, onder leiding van Sven Schuster, die alle composities en arrangementen schrijft. Zijn stukken hebben latin-, funk-, folk- en popinvloeden en zijn bepalend voor het eigenzinnige en groovy bandgeluid van de Amstel Big Band. Inmiddels zijn er drie CD’s opgenomen. De laatste CD, getiteld “The Wheel” is opgenomen in 2020, dus in Corona-tijd en bevat allemaal nieuwe stukken van Sven Schuster.

Speciale gast:

Sietske Roscam Abbing - zang

Sietske Roscam Abbing is een vocaliste die opvalt door haar “ontwapenende frisheid” en die “volkomen ongeveinsd” is, volgens Jazzenzo magazine. Zij studeerde tijdens haar master studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam tevens een periode in Philadelphia, waar ze de jazz-traditie opzocht. Na haar studie bracht de muziek haar naar India, waar ze als artist in residence lesgaf aan een van India's toonaangevende muziekopleidingen in Bombay en zich onderdompelde in een geheel andere muzikale cultuur. In het najaar van 2017 bracht ze haar tweede album onder eigen naam uit, getiteld "Leaving Traces”.

https://youtu.be/Ib-UTm46Z3w

Deel dit evenement

bottom of page